Του Άρη Βικέτου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών της ιδιοκτήτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και συνεργατών της.

Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με «κόκκινα» δάνεια βουλευτών. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις 3 Ιουνίου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών στην Κύπρο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες βάσει του Συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.
Την είδηση για την επιστολή Ντράγκι δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» , η οποία προσθέτει ότι ο κύριος Ντράγκι υποδεικνύει πως η έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας παραβιάζει τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (*Ανταποκριτής στην Κύπρο)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: