Ο ηγέτης της ακροδεξιάς της Ολλανδίας Χέερτ Βίλντερς παρουσίασε στην ολλανδική τηλεόραση σκίτσα που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ, από το διαγωνισμό σκίτσων που είχε γίνει στο Τέξας κι είχε αποτελέσει το στόχο μιας επίθεσης δύο ενόπλων τον Μάιο.

Η Άισα Ζάνζεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου των Μαροκινών Τεμενών στην Ολλανδία, χαρακτήρισε την ενέργεια του Βίλντερς τέχνασμα για να προσελκύσει δημοσιότητα, επισημαίνοντας ότι ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς χρησιμοποίησε μάλιστα τον τηλεοπτικό χρόνο που παραχωρείται στα πολιτικά κόμμα. «Ο Βίλντερς επιδιώκει να προκαλέσει τους Μουσουλμάνους και κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει», ανέφερε.

Ο Βίλντερς, σε μια τηλεοπτική εμφάνιση που έκανε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ραμαζάνι, παρουσίασε στο δεύτερο μισό της τρίλεπτης τηλεοπτικής του εμφάνισης τα σκίτσα με την μουσική συνοδεία ενός πιάνου.

Ο Ολλανδός δεξιός λαϊκιστής πολιτικός Χέερτ Βίλντερς αναμένεται να βρεθεί στο εδώλιο μέσα στο 2015, κατηγορούμενος για “εξύβριση” μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων με βάση τη φυλή και για “υποκίνηση διακρίσεων και μίσους”, εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο χρόνο, όταν είχε πει πως “θα ήθελε λιγότερους Μαροκινούς” στην Ολλανδία.

Με ανακοίνωση του που εκδόθηκε έπειτα από την τηλεοπτική μετάδοση των σκίτσων, ο Βίλντερς ανέφερε πως η πρόθεση του δεν ήταν να προκαλέσει. «Το κάνω επειδή πρέπει να δείξουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και ότι δεν θα παραδοθούμε ποτέ στη βία», δήλωσε.

Ο Βίλντερς ζει υπό 24ωρη προστασία μετά την προβολή της αντιισλαμιστικής ταινίας Fitna, κάτι που οδήγησε στο να προστεθεί το όνομα του στην “λίστα θανάτου” ακραίων ισλαμιστών.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Γ.Σ.), Reuters

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal