Δύο κείμενα θα τεθούν προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Eurogroup, ένα της ελληνικής πλευράς και ένα των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κείμενο της κυβέρνησης μια από τις αλλαγές είναι η εξαίρεση των νησιών για τον ΦΠΑ.

«Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν: «Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός».

Σύμφωνα με το Reuters υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε έγγραφο ως βάση για συμφωνία. Οι υπουργοί (Οικονομικών) θα μελετήσουν τώρα αυτό το έγγραφο “για να δουν εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό”, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: