Δημοσκόπηση GPO: Φταίνε οι δανειστές, αλλά προτεραιότητα ο συμβιβασμός




Τις απόψεις των πολιτών για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική της κυβέρνησης, το ενδεχόμενο ρήξης, την παραμονή ή μη στην ευρωζώνη, αλλά και τυχόν δημοψήφισμα ή εκλογές, αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή “Ανατροπή” του MEGA.

Η πλειονότητα των πολιτών (56,3%) εκτιμά ότι για το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 μήνες από τις εκλογές, χωρίς να κλείσει η συμφωνία, ευθύνονται κυρίως οι εταίροι – δανειστές.
Παράλληλα, το 54,3% εκφράζεται θετικά για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το 43,8% των ερωτηθέντων που την κρίνει αρνητικά.
Για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων το 67,8% “βλέπει” συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας.
Aνάμεσα σε μια κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ, και χρεοκοπία – έξοδο από το ευρώ, το 56,2% επιλέγει το πρώτο και το 35,4% το δεύτερο. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο ερώτημα αυτό οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι.
Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, το 69,7% πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ (ναι & μάλλον ναι), ωστόσο το ποσοστό αυτό πριν από τις εκλογές (στις 19/1) διαμορφωνόταν στο 80,3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει ποσοστό 35,1% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, με τρίτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 6%.

Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA “Ανατροπή” διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων.
ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: