Το Μέγαρο Μαξίμου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Συνάντηση με τους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου είχαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριος Κρέτσος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θεόδωρος Μιχόπουλος.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου της Γ.Γ.Ε.Ε., έγινε σε φιλικό κλίμα και δόθηκε ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο κ. Κρέτσος καλωσόρισε τους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου υπογραμμίζοντας τη διάθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερού και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του έργου τους με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων μέσω της απλοποίησης διαδικασιών διαπίστευσής τους και την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τον σημαντικό ρόλο των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στην παρουσίαση των θέσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης στη διεθνή κοινή γνώμη, υπογράμμισε ο κ. Παππάς και εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης για ειλικρινή και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η συνάντηση δίνει την ευκαιρία στους εκπροσώπους των διεθνών Μ.Μ.Ε. να ενημερωθούν απευθείας από τους Έλληνες υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην έγκυρη, σφαιρική και διαρκή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα καθώς και τη βούληση να την εφαρμόσει και σημείωσε την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ν.Λ.)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: