Δεν απευθύνουμε και δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης




«Υπήρξε μια μακρά περίοδος συζητήσεων και διαπραγματεύσεων και μετά τη συζήτηση αυτή, οι συνθήκες είναι απολύτως ώριμες για την τελική συζήτηση επί συγκεκριμένων κειμένων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, έχουμε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις σε όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στις ημερίδες μελέτης της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο σήμερα για τελεσίγραφα, είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Για εμάς, η τρόικα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού και αυτή την ψήφο τη σεβόμαστε. Εχουμε σαφή εντολή να οδηγηθούμε σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή. Αυτήν την εντολή θα την υλοποιήσουμε και οτιδήποτε αφορά σε τυφλές ρήξεις ή σε τελεσίγραφα ή σε επιστροφή της τρόικας δεν μας αφορά. Η κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα. Δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει κανέναν. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και συμβιβασμούς, να κάνουμε και προτάσεις, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα».

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε επίσης ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Σκοπός της κυβέρνησης πρόσθεσε, δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης. Υπογράμμισε, δε, ότι με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ευρωπαίων φορολογούμενων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: