Να προχωρήσει η Αθήνα σε μια “σοβαρή” κίνηση προκειμένου να επιτευχθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές ζήτησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου από τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχε το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Λιου επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές αναφορικά με την κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται, στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε στον κ. Τσίπρα ότι είναι επείγον η Ελλάδα να προχωρήσει σε μία σοβαρή κίνηση ώστε να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές, σημειώνοντας ότι η αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα είχε άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα και θα προκαλούσε αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με την πλευρά του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιου θα παραμείνει σε στενή επαφή με όλες τις πλευρές.

Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι “υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευρά για την γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: