Έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις επαφές που είχε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη στο περιθώριο του Φόρουμ με το ΔΣ της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS αλλά και ηγετικούς παράγοντες σημαντικούς των νέων αναδυόμενων οικονομιών σε όλο τον πλανήτη.

«Το ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να μεγαλουργήσει όταν έφυγε από τα στερεότυπα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ανήκει μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πρέπει να ανακαλύψουμε και τον νέο κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα γύρω μας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα στον παραδοσιακό κόσμο και τις αναδυόμενες νέες οικονομίες».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να ανοίξει δρόμους που θα δώσουν νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία».

Στους επιχειρηματίες μίλησε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι μαζί με τη λύση που θα υπάρξει στο γενικότερο πρόβλημα θα πρέπει να ανοίξουν και νέες δυνατότητες για μια ισχυρή παρουσία ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως και για ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: