Τις επόμενες μέρες η συμφωνία λέει ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών




Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χώρας στην ευρωζώνη. Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εκπροσώπους των θεσμών, με το ελληνικό ζήτημα να εισέρχεται στην κρισιμότερη φάση του καθώς στο τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση ευελπιστεί άρση του οικονομικού αδιεξόδου στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας.

Το οικονομικό επιτελείο έστειλε χθες νέες προτάσεις σχετικά με τον ΦΠΑ στους τεχνοκράτες του Brussels Group, ενώ το μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως η πρόοδος τις επόμενες μέρες θα είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε αίσιο τέλος της περιπέτειας.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν το όπλο του δημοψηφίσματος στην κυβερνητική φαρέτρα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Φίλη, να λέει χθες στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” πως δεν υπάρχει περίπτωση αποδοχής τελεσιγράφων.

Πάντως η κυβέρνηση βλέποντας τον χρόνο να τελειώνει και τη σύνοδο κορυφής να πλησιάζει αναζητά συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα και μάλιστα με πολιτική λύση για όσα ζητήματα αποτελούν “αγκάθια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το Σάββατο νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πέρασαν το κατώφλι του κυβερνητικού μεγάρου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: