Στον τελικό της Eurovision η Μαρία Ελενα Κυριάκου




Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με το «One Last Breath» το οποίο ερμήνευσε με μια καταπληκτική εμφάνιση η Μαρία Ελενα Κυριάκου.

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision είχε αίσιο τέλος για την χώρα μας και άλλες εννιά ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίζονταν για μια θέση στο μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο, στο Στάντχαλε της Βιέννης.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, στην χθεσινοβραδυνή της εμφάνιση, καθήλωσε το κοινό, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Καθηλωτική, δυναμική, αιθέρια, η Μαρία Έλενα Κυριάκου τραγούδησε στη σκηνή του 60ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και έκλεψε τις εντυπώσεις στον α’ ημιτελικό, καταφέρνοντας να κατακτήσει και ένα από τα δέκα εισιτήρια για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό «on stage» και η παρουσία της κατάφερε να κερδίσει τους ψηφοφόρους ανά την Ευρώπη -καθώς κάθε χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τη δική της συμμετοχή.

Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.

Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη φινλανδική συμμετοχή, που έγραψε ιστορία, στέλνοντας ένα χέβι μέταλ συγκρότημα με σύνδρομο Down στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αυτό δεν έφερε και την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: