Δεν ήταν μόνο η μεγάλη ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές. Όπως αποκαλύπτεται τώρα υπήρξε και «επεισόδιο» μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Δραγασάκη που είχε να κάνει με τα αποθεματικά που διαθέτει η Βουλή.

Η Πρόεδρος αρνήθηκε να συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για «σκούπισμα» όλων των αποθεματικών προκειμένου να μην υπάρξει στάση πληρωμών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ακούγοντας την έντονη κριτική της κ. Κωνσταντοπούλου για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, διακριτικά την εγκάλεσε ότι δεν υποστηρίζει επαρκώς την προσπάθεια της κυβέρνησης αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα των διαθεσίμων.

«Η Βουλή δεν είναι Δημόσια Επιχείρηση για να σας δώσει τα λεφτά» φέρεται να απάντησε έντονα η πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με τις πληροφορίες του theTOC.gr και αφού είχε αποχωρήσει ο κ. Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως αν η κυβέρνηση επιθυμούσε τα διαθέσιμα του Κοινοβουλίου θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλος δρόμος από την ΠΝΠ αλλά και σ αυτή την περίπτωση η δική της θέση θα ήταν εξίσου αρνητική.

Η «πληροφορία» σχετικά με τη σθεναρή στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι αφορά την απαίτηση της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα ήρθε λίγη ώρα αφότου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέβασε στο facebook ένα κείμενο υπόμνηση της «συλλογικής ευθύνης» στον απόηχο της συνεδρίασης της Π.Γ το βράδυ της Πέμπτης.

«Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συλλογικής ευθύνης» γράφει ο αντιπρόεδρος και επισημαίνει ότι «είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: