Του Γ. Μυσιρλάκη*

Πολυμέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε απόψε, από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος του με θέμα την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει λευκή επιταγή και μίλησε για εθνική συνεννόηση και αλλαγή πολιτικής. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πάψει όπως είπε να παραμένει αιχμάλωτος στις ακραίες συνιστώσες του και τον κάλεσε «να σταθμίσει τις ευθύνες του» και «να αφήσει τα ψέματα του».

Είπε ακόμη ότι δεν δέχεται μαθήματα ευρωπαϊσμού και μίλησε για φοροκαταιγίδα αλλά και για θράσος όπως είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τον απολογισμό των 100 ημερών . Είπε ότι «η χώρα βουλιάζει στην ασφυξία» και εκτίμησε ότι «μας πάνε σε ένα νέο μνημόνιο» συμπληρώνοντας ότι, η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ σημαίνει πιστωτικό γεγονός» ενώ έκανε λόγο για «απίστευτα ψέματα με τα οποία κέρδισαν τις εκλογές».

Ο Α. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης του κάνοντας ένα απολογισμό και λέγοντας ότι το mail Χαρδούβελη, μπροστά σε όσα προτείνει η κυβέρνηση, είναι νοσταλγική ανάμνηση. «Τα είχαμε νοικοκυρέψει όλα και είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές, αλλά τώρα μας πηγαίνουν σε νέο μνημόνιο», τόνισε.

Αφού αναφέρθηκε για προσωρινό χαρακτήρα των φόρων της Κυβέρνησης του και λέγοντας πως «ήταν λάθος που δεν εξηγήσαμε ότι οι φόροι ήταν προσωρινοί» μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό Βατερλό και συμπλήρωσε πως μετά την εξάλειψη των ελλειμμάτων θα ερχόταν η ανάκαμψη της χώρας. «Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να υπάρξει συμφωνία για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, αλλά θέλουμε συμφωνία που να διασώζει την ανάκαμψη, να οδηγεί σε ανάπτυξη, όχι συμφωνία – φοροκαταιγίδα».

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε «Μας ρωτάνε εκείνοι αν θα ψηφίσουμε αυτό που οι ίδιοι δεν ξέρουν . Κανονικά με τόσα ψέματα που είπαν με τόσες ύβρεις που εκτοξεύουν εναντίον της παράταξης μας, δεν θα έπρεπε να τους δώσουμε καμιά βοήθεια άλλα εμείς δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς είμαστε παράταξη ευθύνης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και θα κάνουμε εκείνο που συμφέρει τον τόπο μας» .

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «φοροκαταιγίδα είναι δύσκολο κάνεις να στηρίξει αλλά έχουμε υποσχεθεί ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια , ούτε και μπορούμε να επιτρέψουμε να πάνε σε διπλό νόμισμα».

Επίσης συμπλήρωσε ότι είμαστε ανοιχτοί σε μεγάλη εθνική συνεννόηση με όλες τα δυνάμεις που θέλουν να σωθεί η χώρα έστω και την υστάτη στιγμή αλλά με αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στο δρόμο της σταθερότητας, των μεταρρυθμίσεων των σταδιακών φορολογικών μειώσεων όπως είπε.

Επίσης κάλεσε τον κ. Τσίπρα αν δεν θέλει, όπως είπε,να ταυτίσει το όνομα του με την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή της χώρας και αν δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνος και για τη χρεοκοπία και για τη διεθνή μας απομόνωση να πάψει να παραμένει εγκλωβισμένος σ αυτές τις ιδεοληψίες και να πάψει να παραμένει αιχμάλωτος από τις ακραίες συνιστώσες.

Υποστήριξε ακόμη πως «αν φοβάται ο Πρωθυπουργός ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών του δεν θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει, δεν χρειάζεται να αφήσει τη χώρα να παρασυρθεί στο χάος που δημιούργησαν συμπληρώνοντας «αν συνειδητοποιεί και τώρα τις ευθύνες του μπορεί να προσχωρήσει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής».

«Τον προειδοποιήσαμε, συνέχισε , πριν τις εκλογές να μη σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές την ώρα που εμείς βγάζαμε τον τόπο από το μνημόνιο. Τον προειδοποιήσαμε κατά την προεκλογική εκστρατεία για τα δεινά που θα φέρει. Μας έλεγε ότι τάχα κινδυνολογούμε και τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι μονό την αλήθεια λέγαμε». Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των αποθεματικών λέγοντας ότι “δεν ακουμπήσαμε τα αποθεματικά. Κανείς δεν ανησυχούσε για τη σύνταξη του”.

Σφοδρή επίσης ήταν η επίθεση του Προέδρου της ΝΔ για την πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας λέγοντας ότι δεν είναι ανάπτυξη η επαναφορά των αιωνίων φοιτητών και η κατάργηση της αριστείας .

Ακόμη έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στη ΝΔ μιλώντας για την παράταξη που είναι η μεγάλη εγγύηση για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και πρόσθεσε ότι κάποιοι τη ΝΔ την πολεμάνε ακόμα, γι’ αυτό ακριβώς, γιατί άντεξε όταν όλα τα άλλα κατέρρεαν.

“Κάποιοι πολύ θα ήθελαν να μην είχε αντέξει η παράταξή μας. Κάποιοι ακόμα και τώρα τη χτυπούν, μερικοί ελάχιστοι ακόμα και μέσα από την παράταξη έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη λογική και παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνιδάκια την ώρα που η Ελλάδα περνάει τις πιο κρίσιμες στιγμές”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο υποστήριξε ότι κανείς δεν τους παρακολουθεί πια γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτά είναι δωράκια που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το συγχωρεί κανένας

Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην Κρήτη επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερος αναπτυξιακός δυναμισμός που μπορεί να κάνει την Κρήτη να πάει ακόμη ψηλότερα προσθέτοντας ότι η Πολιτεία οφείλει στην Κρήτη μεγάλα έργα ,τον ΒΟΑΚ και τρεις κάθετους άξονες.

*Ανταποκριτής ΑΠΕ στην Κρήτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: