Μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν θα περάσει οποιοσδήποτε εκβιασμός έστειλε υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος, με δηλώσεις του στον ανταποκριτή του MEGA, Παντελή Βαλασόπουλο.

Ο ίδιος αξιωματούχος, που ανήκει στην ομάδα των σκληρών του Βερολίνου, που θα έβλεπαν θετικά ένα Grexit είπε: “Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Κάθε τρεις μέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες. Είναι στο χέρι της Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει. Όμως εάν είναι να συμβεί ας συμβεί. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε”.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να προκαλέσει μια σύνοδο και να δώσει λύση στο πρόβλημα είπε: “Η Κομισιόν δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. Το Eurogroup και θεσμικά είναι εκείνο που θα πάρει τις αποφάσεις”.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάχθηκε με δηλώσεις του ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, τονίζοντας μάλιστα πως πρέπει να σταματήσει το ερώτημα για το “πόσο θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

Ο κ. Φάιμαν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του στη Ρίγα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε ότι θέμα της συζήτησης ήταν και η επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Ιούνιο.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ εντατικό στάδιο και τόνισε πως δεν επιθυμεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Δείχνοντας πάντως τον δρόμο της συμφωνίας με προγράμματα και μέτρα είπε: “Τίποτα δεν χαρίζεται”.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: