Ο Γιάνης στο Μαξίμου για Ελενα και διαπραγματεύσεις




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που αναμένεται να έχει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: “Μη βιάζεστε για παραίτηση”, λέει ο Γιάνης, πιεζόμενος πανταχόθεν για την Ελενα

«Φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε σχετική ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature…». Σε σχόλιο χρήστη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη συνέχεια: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών»).

Παράλληλα, την αντίθεσή τους με τον ορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, εξέφραζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σαφή διαφωνία τους έχουν ήδη εκφράσει οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα. Ο κ. Παπαδημούλης μάλιστα ανήρτησε χθες στο Twitter δήλωσή του με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν το θέμα και την ανάρτησή του αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο Twitter.

Σήμερα ο κ. Παπαδημούλης επανήλθε και με συνέντευξή του στο MEGA δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κλπ, όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και είπε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Ο υπουργός Εσωτερικός Νίκος Βούτσης μιλώντας στον Σκάι είπε χθες ότι η κ. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα – μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν». Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έγγραψε στο Twitter ότι η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, προσβάλλει την κοινωνία και συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου.

Ελ. Παναρίτη: Δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει

Η κ. Παναρίτη, μέσω Twitter, πήρε μέρος στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει. Απαντώντας σε ερώτηση που της απηύθυνε δημοσιογράφος στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για το εάν ισχύουν δηλώσεις που της αποδίδονται, η κ. Παναρίτη, ανέφερε: «Όχι, δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει».

Νωρίτερα η ιστοσελίδα usay.gr είχε μεταφέρει πληροφορίες περί αναφορών της κ. Παναρίτη προς συνομιλητές της, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαπραγματευτική ομάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Κ.Βλ.- Ν.Λ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: