«Τα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής και οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΚΟΝΤΡΑ24. Παράλληλα εξήγησε ότι αποτελεί ευτύχημα ότι τα κανάλια της διαπλοκής είναι πλήρως απαξιωμένα, από την κοινή γνώμη, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις.

Όπως πρόσθεσε, όμως, «δεν αρκεί να υπονομεύεις μια κυβέρνηση για να τη ρίξεις, αλλά πρέπει να έχεις και πολιτική λύση και σήμερα δεν υπάρχει. Δεν είναι θέμα ηγέτη στη Ν.Δ. αλλά θέμα ταυτότητας». «Η Ν.Δ. οδηγείται σε εξαέρωση, γίνεται γκρουπούσκουλο», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «(ως κυβέρνηση) θα ακυρώσουμε το σχέδιο της υπονόμευσης, της αριστερής παρένθεσης, συζητώντας με τον λαό, εξηγώντας τις δυσκολίες και την προοπτική της τετραετίας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί και από τη διαχείριση στο θέμα των ΜΜΕ. Τόνισε μάλιστα ότι «η συζήτηση για τις άδειες θα ξεκινήσει από μηδενική βάση» και ότι «πρέπει να ελεγχθεί η σχέση ιδίων κεφαλαίων και δανεικών στις επιχειρήσεις των μίντια».

Επίσης, αναφορικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπογράμμισε ότι έκλεισε μια άρρωστη ΕΡΤ, και ότι στόχος είναι «να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς συντεχνιακές, κομματικές παρεμβάσεις». Η επαναλειτουργία της απαντά «στο δικαίωμα για αδιαμεσολάβητη και ισότιμη πληροφόρηση του πολίτη».

Ενώ η επανασύσταση οφείλει να γίνει χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ασκώντας όπως χαρακτηριστικά είπε «κριτική στήριξη» στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σήμερα η διοίκηση της.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «σέβεται τις ενστάσεις των βουλευτών» ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το θέμα της χρηματοδότησης της ΕΡΤ. «Δεν αρκεί να αλλάζεις πρόσωπα, πρέπει να είναι και με αξιοκρατία. Έχει μεγάλη σημασία η αλλαγή των προσώπων, και όχι η ανακύκλωση του παλαιοκομματισμού και της παλαιάς εξουσίας».

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: