Λαγκάρντ για Ελλάδα: Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά




Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Βραζίλια όπου βρίσκεται, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ότι αφορά το χρόνο επίτευξης της συμφωνίας, αλλά τελικά δεν μας διαφώτισε αρκετά καθώς άφησε να εννοηθεί ότι η λύση για την Ελλάδα αργεί.

Είπε σχετικά:

«Δεν πρόκειται για μία γρήγορη και βρώμικη λύση, αλλά χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Θα πρέπει να είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση. Τα μέρη δέχονται προτάσεις, εργάζονται σε κλίμα συνεργασίας, και θα συνεχίσουν να το πράττουν όσο πιο γρήγορα γίνεται». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέγκα, στο Ταμείο δεν απασχολούνται με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα. «Δεν γνωρίζουν καν το Καταστατικό» (αυτοί που τα διακινούν) δήλωσε στο Μέγκα πηγή που γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του Διεθνούς  Οργανισμού και τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με την πηγή, εκτός των παραπάνω, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είπε στην κ. Λαγκάρντ ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει το Ταμείο στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Το Ταμείο θα ήθελε να είναι ανεξάρτητο και αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αυτό επιθυμεί. Εχει ενημερώσει και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να επανέλθει ο κλασσικός τρόπος επιθεώρησης, τουλάχιστον για το δικό του “κομμάτι” του Προγράμματος και επίσης ότι απαιτεί να έχει πρόσβαση στους υπουργούς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: