Κυπριακό: Σοβαρές εξελίξεις βλέπει ο Μπουλέντ Αρίντς




Σοβαρές εξελίξεις θα υπάρξουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στάθηκε στις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, από πλευράς του ο κ. Ακιντζί είπε πως οι σχέσεις με την Τουρκία θα είναι στενές.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε “ζήτησε δύο συναντήσεις για τις 4 και τις 8 Μαΐου” και πως το πιο πιθανό είναι να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 11 Μαΐου εάν υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι τον τιμά η παρουσία του Αρίντς και της ομάδας του την ημέρα που αναλαμβάνει τα ηνία.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως με τον Τούρκο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό είχαν μια πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία και ανέφερε ότι οι σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση θα είναι στενές.

Από πλευράς του ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός είπε ότι μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά τον Ακιντζί είπε ότι εξελέγη με μεγάλη επιτυχία και ότι οι Τουρκοκύπριοι τον ψήφισαν επειδή είναι ένας έμπειρος και έμπιστος πολιτικός, προσθέτοντας πως η επιλογή του “λαού” πρέπει να είναι σεβαστή.

Ανέφερε δε ότι όλοι οι Τ/κ ηγέτες, “πρόεδροι” της ψευδοβουλής και “βουλευτές” είχαν καλές σχέσεις με την Τουρκία και υπογράμμισε τις “ξεχωριστές σχέσεις” μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Υπέδειξε πως το ψευδοκράτος και η Τουρκία πάντοτε αλληλοϋποστηρίζονταν.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ακολουθούσε πάντα την ίδια πολιτική γραμμή στη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Ο Μπουλέντ Αρίντς είπε πως θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και υποστήριξε πως η Τουρκία είναι πάντοτε έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για τις διαπραγματεύσεις.

Συνεχίζοντας είπε πως μια νέα εποχή ξεκινά στην Κύπρο και πως η Τουρκία θέλει το ψευδοκράτος να σταθεί στα πόδια του.

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΚΔ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: