Ηγέτες από περίπου 30 χώρες – μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης – έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Ημέρα της Νίκης παρέλαση στη Μόσχα, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Περίπου 30 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με επικεφαλής διεθνών οργανισμών, σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς που είναι αφιερωμένοι στην 70η επέτειο της Νίκης στη Μόσχα από τις 8 έως τις 10 Μαΐου», είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, μεταξύ εκείνων που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στις γιορτές είναι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσσετίας.

Επίσης, οι πρόεδροι της Κίνας, της Κούβα, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβικής Δημοκρατίας, της Βενεζουέλας, του Βιετνάμ, της Ζιμπάμπουε, της πΓΔΜ, της Μογγολίας και οι ηγέτες της Κύπρου, της Παλαιστίνης, της Σερβίας, της Σλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, η Γερμανίδα καγκελάριος και επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: