Είναι Σαββατοκύριακο και ο Σόιμπλε κινδυνολογεί…




Για τον κίνδυνο ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικων της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Αρνείται να απαντήσει αν το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. “Η εμπειρία αλλού στον κόσμο έχει δείξει ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην αδυναμία πληρωμής”, δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην αυριανή Frankfurter Allgemeine, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ο Γερμανός υπουργός τονίζει: ” η Γερμανία θα κανει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, υπό λογικούς όρους, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη” και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνει: “Είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά” και επισημαίνει ότι “στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν. Και τα δύο ειναι εξίσου λάθος”.

Φ. ΚΑΡΑΒΙΤΗ, ΑΠΕ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: