Ειδεχθέστερο έγκλημα στα ελληνικά χρονικά η δολοφονία της 4χρονης Άννυς




Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ

Τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του και την κατακρεούργηση του πτώματός της ομολόγησε χθες στις αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές ο πατέρας της, 27 ετών, στην ανατριχιαστικότερη εγκληματική πράξη στα δικαστικά και αστυνομικά χρονικά της Ελλάδος, όπως παραδέχθηκαν ποινικολόγοι, δικαστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί που ασχολούνται επί χρόνια με υποθέσεις του ονομαζόμενου κοινού εγκλήματος.

Ακόμα και ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δυσκολεύτηκε να περιγράψει όσα ο δράστης του ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια, ομολογώντας την πράξη του.

Ο Βούλγαρος πατέρας της μόλις 4 ετών Άννυς είπε ότι την σκότωσε μεταξύ 8-11 Απριλίου – δεν θυμόταν ακριβώς την ημερομηνία – μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί της, κοντά στην Πλατεία Ομονοίας, ενώ η πρώην σύντροφός του και βιολογική μητέρα του παιδιού απουσίαζε στη Γερμανία όπου, όπως ισχυρίστηκε, συζεί πλέον περιστασιακά με άλλον άνδρα.

Κατά την αστυνομία, ο δράστης προέβη σ´ αυτή τη πράξη από ζήλια για τη σύντροφό του, και από υπερβολική, όπως είπε, αγάπη για το παιδί του. Φοβόταν, εξήγησε, ότι η πρώην σύντροφός του θα έφευγε οριστικά για τη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί της την Άννυ.

Ακόμα, ομολόγησε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ηρωίνης και είδε το παιδί αιμόφυρτο επάνω στο κρεβάτι, πανικοβλήθηκε και άρχισε να εξαφανίζει τα ίχνη του εγκλήματός του μέσα στο σπίτι.

Στη συνέχεια, περιέγραψε “με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες” που ούτε οι έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν, το πώς εξαφάνισε το πτώμα του παιδιού του, αίματα, και είχε σκοπό να αλλάξει και τους σωλήνες στο σπίτι για να μην βρουν ίχνη αίματος οι αστυνομικοί.

Ο ταξίαρχος κ. Παπαζαφείρης είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθεί “έστω και ίχνος από το πτώμα του κοριτσιού” που, σύμφωνα με ιατροδικαστική πηγή, “θα πρέπει να υπέστη φρικτό θάνατο”.

Ο δράστης παραδέχτηκε ακόμα στην αστυνομία ότι στην προσπάθειά του να εξαφανίσει κάθε ίχνος του εγκλήματος, φρόντισε και πούλησε σε Ρουμάνους που έμεναν στην ίδια περιοχή, το καροτσάκι, την κούνια και τα παιχνίδια της μικρής για 55 ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε τους αγοραστές, και απέσπασε και από αυτούς χρήσιμες, όπως είπε, πληροφορίες που συνεισέφεραν στη σύνδεση του 27χρονου πατέρα με το δίχως προηγούμενο έγκλημα.

Έξω από τα δικαστήρια όπου προσήχθη χθες ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης, είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που τον αποδοκίμαζε έντονα φωνάζοντας μεταξύ άλλων “θάνατος στον παιδοκτόνο” και “να ψοφίσεις κτήνος”. Μερικοί κινήθηκαν εναντίον του με άγριες διαθέσεις, αλλά συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς, που επίσης έμοιαζαν να είχαν χάσει την επαγγελματική τους ψυχραιμία και φαίνονταν περίλυποι και έκπληκτοι.

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, είδαμε δεκάδες κρατούμενους που είχαν προσαχθεί για άλλα μικροεγκλήματα, κυρίως κλοπές, να κάθονται στο γρασίδι και να μοιρολογούν για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ένα παιδί. Μία οικογένεια αθιγγάνων έκλαιγε με αναφιλητά, και ο πατέρας που μόλις είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες του, είπε στο ΚΥΠΕ “μακάρι να με καταδίκαζαν, να τον σκοτώσω μέσα στη φυλακή”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δήλωνε λίγο αργότερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι φοβάται πως “σε λίγες μέρες θα μάθουμε ότι ο δράστης ή αυτοκτόνησε στη φυλακή, ή ότι τον σκότωσαν άλλοι κρατούμενοι”.

Μετά το πέρας της ανάκρισης, ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Αργότερα έγινε γνωστό ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές της Κέρκυρας όπου θα κρατηθεί σε ειδικό κελί, απομονωμένος από όλους τους άλλους κρατούμενους, για δική του ασφάλεια.

Η πρώην σύντροφός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για να απολογηθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις της αστυνομίας, η 25χρονη μητέρα δεν φαίνεται να γνώριζε τίποτα για την πράξη του πατέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται “σε διαρκή κατάσταση σοκ”, και πως όταν βρέθηκε να κάθεται πλάι-πλάι με τον πρώην σύντροφό της, δεν εκδήλωσε κανένα συναίσθημα οργής εναντίον του, παρά μόνο καθόταν “σιωπηλή, ανέκφραστη και αποσβολωμένη”.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί δικηγόρος για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο. Ακόμα και αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου, και που κανονικά είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών όποτε κληθούν από αυτές για να υπερασπιστούν κάποιον κατηγορούμενο που δεν έχει υποδείξει δικό του συνήγορο, “θα δηλώσουν κώλυμα”, είπε στο ΚΥΠΕ δικηγόρος Αθηνών.

“Ακόμα και η ανάγνωση της δικογραφίας δεν αντέχεται, ούτε καν από ανθρώπους που έχουν δει πολλά τα μάτια τους και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά τους”, συμπλήρωσε.

Δημοσιογράφοι που καλύπτουν για χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ δηλώνουν ότι αδυνατούν να γράψουν ή να αναπαράξουν προφορικά για την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο τις λεπτομέρειες του θέματος αυτού.

(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΜΜ) – Φωτογραφία ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: