Οι “Θεσμοί” απαντούν στην κυβέρνηση…




Απάντηση στις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου, που εκφράστηκαν μέσω “κυβερνητικών πηγών”, αποτελεί η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκδόθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι “οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους. Ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις τώρα, πλέον, είναι φανερό ότι και προτάσεις έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενός «έντιμου συμβιβασμού».

Το non paper του Μαξίμου που προκάλεσε την αντίδραση των “Θεσμών” εδώ: http://mignatiou.com/2015/05/i-kivernisi-ekmetallevete-ton-kavga-dnt-evropeon-ke-proidopii-gia-navagio/

Σύμφωνα με πηγή στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι “Θεσμοί” πιστεύουν ότι η κριτική της κυβέρνησης ήταν άστοχη, άδικη και δεν βασιζόταν σε πραγματικά γεγονότα.

Η κοινή δήλωση αναφέρει τα εξής:

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κοινό στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα ώστε να επιτύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Οι θεσμοί εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά ώστε να επιτευχθεί συγκεκριμένη πρόοδος στις 11 Μαΐου”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: