Η “μάνα του λόχου” της Χ.Α., ο Σταύρος και το ΠΑΣΟΚ




Επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή της δηλώσεις που έκανε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Σκάι και στον Τάκη Χατζή. Ειδικότερα, ερωτηθείσα σχετικά με τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά:

“Θα μου επιτρέψετε να μη μιλάω για τόξα, ιδίως δε να μη συνομολογώ ότι είναι δημοκρατικές δυνάμεις, οι πολιτικές δυνάμεις που ασέλγησαν επί του συντάγματος και επί της δημοκρατίας σε όλη τη μνημονιακή περίοδο».

Η δήλωση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε αντιδράσεις με κύκλους του κόμματος να τονίζουν: «Ποιος ασχολείται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη “μάνα του λόχου” της Χρυσής Αυγής όπως εύστοχα είπε η Λιανά Κανελή;».

Στις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάποιος πρέπει να «μαζέψει» την πρόεδρο της Βουλής.

«Ας μαζέψει κάποιος την κα Κωνσταντοπούλου για το ακατάσχετο παραλήρημά της. Και η ίδια ας ξεκαθαρίσει στο μυαλό της ότι δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία όταν αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστικό παράγοντα του Πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν κρύβει δυστυχώς τη συμπάθεια της για την αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή και την απέχθεια της για τις “φιλομνημονιακές” δυνάμεις που θεωρεί και μη δημοκρατικές! 

Πρόκειται για την Πρόεδρο της Βουλής και εκ του συντάγματος αναπληρώτρια του Προέδρου της Δημοκρατίας ! Έχει ελπίδα ο τόπος μας;

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε με την κυβέρνηση χαμένη μέσα στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της διαπραγμάτευσης που κάνει με τους μέσα, δηλαδή με τον εαυτό της και όχι με τους έξω.

Στο μεταξύ ο χρόνος τελειώνει και όλα τα οικονομικά μεγέθη της χώρας επιδεινώνονται διαρκώς. 

Οι δήθεν απειλές του τύπου «δεν πληρώνω» και «θα κάνω δημοψήφισμα» αντιστρέφονται και δίνουν τελικά την εντύπωση μιας φτηνής μπλόφας για εσωτερική κατανάλωση.

Καλούμε  την κυβέρνηση, εάν είναι δυνατόν, να σοβαρευτεί, να ενημερώσει ουσιαστικά τη Βουλή, να σταματήσει να αιχμαλωτίζει το μέλλον της χώρας μέσα στις δικές της κομματικές σκοπιμότητες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: