“Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, όχι γραμμή ρήξης” υποστηρίζει ο Κουτσούμπας

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Κ) μιλά σε καφενείο στους κατοίκους κατά την επίσκεψή του στο χωριό Εκκάρα Δομοκού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ερωτηθείς κατά την διάρκεια της σημερινής περιοδείας του στα χωριά της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας για στελέχη της κυβέρνησης που μιλούν για ρήξη είπε ότι«η ρήξη, στην οποία αναφέρονται τα συγκεκριμένα στελέχη – γιατί δε μιλάμε για την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια γραμμή, έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, ενώ αυτά τα στελέχη παίζουν άλλο ρόλο, για να κάμψουν και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους – αυτή η δήθεν ρήξη είναι σε λάθος κατεύθυνση».

«Γιατί», όπως εξήγησε, «αφορά μόνο το νόμισμα, αφορά για παράδειγμα ένα διπλό νόμισμα – ένα ελληνικό ευρώ και ένα άλλο για τη συναλλαγή εκτός – ή αφορά σύνδεση με άλλα νομίσματα, με άλλη νομισματική ένωση, εκτός ευρωζώνης και φυσικά να μείνουν όλα τ’ άλλα απαράλλαχτα, δηλαδή η ΕΕ κι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, να μείνει ίδια η εξουσία, δηλαδή ν’ ανήκει σ’ αυτούς που την έχουν και σήμερα, τους τραπεζίτες, τους δανειστές, τους βιομηχάνους, που ξεζουμίζουν το λαό μας».

«Η λογική αυτών των στελεχών είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. Με άλλα μέτρα και από άλλους δρόμους πάλι θα υποφέρει ο λαός. Είναι διαφορετική – μέρα με τη νύχτα – αυτή που λέει το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στην συνέχεια στην θέση του ΚΚΕ, είπε ότι «εμείς λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, αλλά όμως την ίδια στιγμή, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός μας, μονομερή διαγραφή του χρέους».

«Γιατί πρόκειται για ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το δημιούργησε η πλουτοκρατία του τόπου και αυτή πρέπει να το πληρώσει, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ισότιμες επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου για επωφελείς συμφωνίες, και βεβαίως εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, και όχι στην εξουσία να βρίσκονται πάλι αυτοί που ματώνουν το λαό τόσα χρόνια» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα

«Απ’ ό,τι όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα. Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία που θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Ενώ βεβαίως δε γίνεται κουβέντα -όχι για ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης- αλλά ούτε και για την κατάργηση κάποιων εφαρμοστικών – αντεργατικών νόμων ή πολύ περισσότερο για την πρόταση συνολικά του ΚΚΕ που έχουμε καταθέσει στην Βουλή. ‘Αρα ο λαός να ετοιμάζεται. Να οργανώνει την πάλη του, την συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια, τη ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα της περιοχής είπε ότι από τις συζητήσεις με τους κατοίκους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, κυρίως των αγροτικών λαϊκών οικογενειών που αφορούν στο κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο και στα νέα φορολογικά βάρη, τα χαράτσια. Από φέτος οι Έλληνες αγρότες θα πληρώνουν 13% από το πρώτο ευρώ και βεβαίως θα προκαταβάλλουν και 27,5% για το επόμενο φορολογικό έτος, χρήματα που δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα οξυμμένα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της περιοχής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις απώλειες του υδάτινου πλούτου από το αρδευτικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι αγρότες πληρώνουν ακριβά το νερό. Πρέπει να φτιαχτούν άμεσα κλειστοί αγωγοί στο φράγμα του Σμοκόβου και σε όλη την πεδιάδα. Ιδιαίτερα εδώ, στους Σοφάδες Ταμασίου, αλλά και ευρύτερα για να μπορεί ο κόσμος και να έχει νερό και να πληρώνει πολύ φθηνά για την αρδευτική καλλιέργεια. Και οπωσδήποτε εξακολουθεί να ισχύει η πρότασή μας για εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου για όλη τη Θεσσαλία».

Στις εννέα το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΕ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που διοργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Καρδίτσας του Κόμματος στο κέντρο «Έλενα», ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Χαρίλαο Φλωράκη, στον τάφο του στο Παλιοζωγλόπι Καρδίτσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal