Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον εισέπραξαν πάνω από $25 εκατ. για τις ομιλίες που εκφώνησαν από το 2014




Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον εισέπραξαν πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για τις 100 και πλέον ομιλίες που εκφώνησαν μετά το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον, η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για να είναι η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του 2016, είχε επίσης έσοδα 5 εκατομμυρίων δολαρίων από το βιβλίο της Hard Choices, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Τα έσοδα των Κλίντον τους τοποθετούν στο κορυφαίο 0,1% του πληθυσμού των ΗΠΑ όσον αφορά τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Η οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ είναι μια από τις κεντρικές θεματικές των Δημοκρατικών επί σειρά ετών και τον περασμένο Απρίλιο, η Κλίντον είχε εκφράσει ανησυχία για τις υπέρογκες αμοιβές ορισμένων στελεχών επιχειρήσεων σε ένα μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της.

Αλλά και οι ίδιοι οι Κλίντον δέχονται επικρίσεις για τα ποσά τα οποία εισπράττουν για να εκφωνούν ομιλίες: η αμοιβή της Χίλαρι Κλίντον έχει φθάσει έως και τα 250.000 δολάρια ανά ομιλία αφότου εγκατέλειψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2013. Αρκετοί στις ΗΠΑ έχουν επικρίνει την Κλίντον διότι αμείβεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά σημαίνουν ότι έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντί τους.

Πέρυσι η Κλίντον είχε επικριθεί διότι είπε πως η ίδια και ο σύζυγός της ήταν “απένταροι” όταν εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο το 2001, παρότι ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από ομιλίες μετά την προεδρία του.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάρκο Ρούμπιο επίσης υπέβαλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οφείλει τουλάχιστον 450.000 δολάρια και έως και 1 εκατ. δολάρια για τρεις υποθήκες. Έχει τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως και ταμιευτηρίου, καταπιστεύματα για τα έξοδα των παιδιών του για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές καθώς και μια ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία στο Ταλαχάσι. Τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν αξία που κυμαίνεται από 361.018 δολάρια ως και 1.035.000 δολάρια.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή μέσα σε 30 ημέρες από την δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς τους, αν και μπορούν να ζητήσουν δύο παρατάσεις, διάρκειας 45 ημερών.

ΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: