Η απάντηση του Αμερικανού πρέσβη στο δήμαρχο Αγκυρας: «Είμαστε όλες ξανθιές»




Με χιούμορ απάντησε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία στη σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος της Άγκυρας εναντίον της εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας, αναρτώντας στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του με… ξανθά μαλλιά.

Ο Μελιχ Γκιοκτσέκ, δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994 και θερμός υποστηρικτής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε ανοιχτά στη Μαρί Χαρφ, την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter “Άντε λοιπόν ξανθιά, απάντησε τώρα!”, με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές στη Βαλτιμόρη. Ο δήμαρχος ανάρτησε και μια φωτογραφία στην οποία δύο Αμερικανοί αστυνομικοί χτυπούν έναν διαδηλωτή, πεσμένο στο έδαφος.

“Πού είσαι τώρα, ηλίθια ξανθιά, εσύ που κατηγόρησες την τουρκική αστυνομία για χρήση υπερβολικής βίας;”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κριτική που είχε ασκήσει η Ουάσινγκτον για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία το 2013.

Τον Ιούνιο του 2013 οι ΗΠΑ, όπως και πολλές άλλες χώρες, είχαν καταδικάσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, όπου βρήκαν το θάνατο 8 άνθρωποι, άλλοι 8.000 τραυματίστηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν.

Η Μαρί Χαρφ αρνήθηκε να απαντήσει στην επίθεση του Γκιοκτσέκ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όμως ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, ο Τζον Μπας, απάντησε σήμερα μέσω του Instagram, αναρτώντας μια δική του φωτογραφία με ξανθά μαλλιά. “Αμερικανοί διπλωμάτες: είμαστε όλοι μας ξανθιές”, έγραψε στη λεζάντα.

Τον περασμένο μήνα ο δήμαρχος της Άγκυρας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του, όταν ανήγειρε το άγαλμα ενός ρομπότ στο στιλ των Transformers προκειμένου να διαφημίσει ένα θεματικό πάρκο. Το άγαλμα του ρομπότ απομακρύνθηκε τελικά όμως οι διαμαρτυρίες δεν κόπασαν, αφού αντικαταστάθηκε από το άγαλμα ενός γιγαντίου τυρανόσαυρου.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: