Λαγκάρντ: Δεν είμαστε υπηρέτες μίας πολιτικής ιδεολογίας… Βαρουφάκης εναντίον δανειστών




“Δεν είμαστε υπηρέτες μίας πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε υπηρέτες της οικονομικής σταθερότητας”. Η δήλωσή με αποδέκτες ειδικά την Αθήνα και λιγότερο τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, έγινε από τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Είπε ότι τo Ταμείο έχει σημειώσει «κάποια» πρόοδο στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο το ΔΝΤ πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας.

«Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτές με τις ελληνικές αρχές» επισήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε ομιλία της στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο συνάντησης του Bretton Woods.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη. Οι δύο πλευρές πλησιάζουν («closing in») σε συμφωνία”.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Αθήνα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες οφείλει να εκπληρώσει, ασχέτως του ποιος έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Στόχος μας είναι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να πείσουμε τους εταίρους μας να μετακινηθούν από τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια και για πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να παραδεχθούν, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε διεθνές οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι αναγκαίο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η επόμενη δόση δεν είναι για τη χώρα μας αυτοσκοπός, ούτε είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο και από δάνειο σε δάνειο, αλλά στόχος είναι να βρεθεί μια οριστική και συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: