Γιάνης προς εφοριακούς: “Εσείς ζητάτε, εμείς δεν ξέρετε τι αντιμετωπίζουμε”




Στην αποκάλυψη ότι οι θεσμοί πιέζουν να μειωθούν οι μισθού στα 700 ευρώ προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συζήτηση που είχε με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

«Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πρωινή δήλωσή του προς τις καθαρίστριες, ότι δεν γνωρίζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση τον Ιανουάριο, είπε: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει».

«Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το τόσο και το κάνουμε τόσο», συμπλήρωσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: