Αισιοδοξία Τσίπρα για συμφωνία με Βρυξέλλες στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής




Αισιόδοξος ότι βρίσκεται κοντά σε λύση, σε σύντομο διάστημα, σε ότι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

“Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους Υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενη να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να παρουσιαστεί στην πλήρη του μορφή καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όλα είναι ρευστά. Η Αθήνα πάντως φαίνεται πως δεν θα επαναλάβει το λάθος της 20ης Φεβρουαρίου και αναμένεται να ζητήσει απτά αποτελέσματα ανά μέτρο που θα λαμβάνει είτε σε χρήμα, είτε σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τέλος, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΦ/ΓΧΡ) – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: