Επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες αντιεξουσιαστών στιγμάτισαν τις φετινές φοιτητικές εκλογές




Ομάδες κουκουλοφόρων προσπάθησαν να εισβάλουν με τη βία στο Οικονομικό Πανεπιατήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκλογική διαδικασία, ενώ ένταση προκλήθηκε και στο Χημείο, στο κτήριο της οδού Ναυαρίνου. Μικρότερης έντασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Οικονομικό, το Γεωπονικό και το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, αλλά και στα ΤΕΙ Λάρισας, Καβάλας και Φλώρινας, ενώ η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος οπαδών της σε 11 πόλεις της Ελλάδας και σε 40 φοιτητικούς συλλόγους.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά της πανελλαδικά για 29η χρονιά, ενώ η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στο 60%, ή 100.000 φοιτητές περίπου.

Αθηνά Καστρινάκη, ΑΠΕ

Για απάθεια και αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης

Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι μια σειρά εξαιρετικά βίαιων επεισοδίων παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Ο κ. Φορτσάκης σημείωσε ότι οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχονται επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με την άσκηση σε βάρος τους σωματικής βίας, από άτομα που ενεργούν απρόκλητα και αντιδημοκρατικά και επισημαίνει ότι η Αστυνομία είναι παντελώς απούσα παρά τις σχετικές αναφορές και εκκλήσεις των εμπλεκομένων, επιλέγοντας το ρόλο του θεατή.

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για ακόμη μία φορά επιδεικνύουν απάθεια και αδιαφορία, επιτρέποντας την ανομία να κυριαρχεί στα πανεπιστήμιά μας», τόνισε ο κ. Φορτσάκης.

Σαμαράς: Οι φοιτητές επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών δείχνει πως οι φοιτητές θέλουν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων εκτιμά ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος και εξαπολύει εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της Παιδείας.

Σε δήλωσή του και με αφορμή την νίκη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως «παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ» καθώς ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η «πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: