Η Ρωσία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Μόσχας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

“Φυσικά, θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Κριμαία επειδή οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους (…) κοντά στα σύνορά μας”, είπε ο Γκούσκο.

Ο Ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η Μόσχα θα ενεργήσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για “την ανάπτυξη ορισμένου τύπου όπλων” στην Κριμαία.

Τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είχε πει ότι η χώρα του είχε αναπτύξει στην Κριμαία μια δύναμη αποτελούμενη από περίπου 100 μονάδες.

Η Μόσχα έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ανησυχίες για την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, ενώ η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποδαυλίζει την ένταση στην ανατολική Ουρκανία, πράγμα που διαψεύδεται από το Κρεμλίνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: