Στην πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί παράλληλο νόμισμα, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, φέρεται να αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο, όπως λέγεται, να την υποστηρίζει.

Ο Γερμανός υπουργός ανέφερε την ιδέα των παράλληλων νομισμάτων σε πρόσφατη συνάντηση, υποστηρίζει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Μαυροβουνίου, το οποίο χρησιμοποιεί το ευρώ αλλά δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δηλώσεις αυτές υποδηλώνουν ότι κάποιοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός της υποστηρίζουν ότι ο στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ο κ. Σόιμπλε είπε προσφάτως ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η Γερμανία είναι «έτοιμη να τραβήξει αυτήν την παρακινδυνευμένη διπλωματία πολύ μακριά» και ο Σόιμπλε πρωτοστατεί στην επίθεση, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Jacob Funk Kirkegaard του Peterson Institute for International Economics της Ουάσιγκτον. γράφει η Ημερησία.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του ίδιου του κυρίου Σόιμπλε στην γαλλική εφημερίδα Les Echos, όπου ανέφερε πως «έχουμε υπ’ όψιν μας αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν τις σχολιάζουμε».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: