Δέσμευση Τσίπρα, λύση μπορεί να βρεθεί τις επόμενες ημέρες, λέει ο Γάλλος Σαπέν




Την ισχυρή δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προσπάθειες για την επίτευξη σύντομα μιας συμφωνίας με τους πιστωτές, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισήμανε σήμερα σε δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο Σαπέν πρόσθεσε ότι δεν αναμένει μια συμφωνία στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα, αλλά υπογράμμισε ότι πιστεύει πως μια λύση θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα έπειτα από αυτήν.

“Η 11η (Μαΐου) δεν είναι η ημέρα που επιδιώκουμε να συμφωνήσουμε σχετικά με την εφαρμογή του προηγούμενου προγράμματος”, σημείωσε. “Ωστόσο θέλουμε η ατμόσφαιρα, ο τρόπος εργασίας, ο τρόπος που θα προχωρήσουμε, πράγματα τα οποία θα καθορίσουμε εκείνη την ημέρα, να έχουν δυναμικό και θετικό χαρακτήρα. Δεν θα τελειώσουμε την 11η, αλλά θα τελειώσουμε τις ημέρες που θα ακολουθήσουν –επειδή αυτό έχει απολύτως ουσιαστική σημασία”.

Ο Σαπέν πρόσθεσε ότι είναι τώρα πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και θα αποφασίσει.

“Αυτό που πιστεύω ότι αποτελεί εγγύηση για τον συντονισμό, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την επιτυχία είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, μαζί με όλο του το επιτελείο, εμπλέκεται πλήρως στις διαπραγματεύσεις”, υπογράμμισε.

“Αυτός είναι ο ρόλος ενός πρωθυπουργού, να είναι πλήρως επικεντρωμένος στην δουλειά. Τώρα αυτό συμβαίνει”, κατέληξε.

Αθηναϊκό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: