Δεν είναι υποκατάστατο του Eurogroup η Σύνοδος Κορυφής… Eμμεση απάντηση στη Ζωή από Σχοινά




Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά με βραδείς ρυθμούς, κάνει λόγο η Κομισιόν, επισημαίνοντας πως ό,τι και να γίνει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Ρίγα δεν θα αποτελέσει υποκατάστατο για την γεφύρωση των κενών στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές.

Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη της συμφωνίας, αλλά τα όσα θα λάβουν χώρα στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Ρίγα της Λετονίας δεν μπορεί να αποτελέσουν υποκατάστατο για τα κενά που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς για τη γνώμη της Επιτροπής ως προς τη πορεία των διαβουλεύσεων του Brussels Group, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «όπως τόνισε και το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στη διαπραγμάτευση».

Επαναλαμβάνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την πρόσφατη αναδιάρθρωση της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε για επιτάχυνση του ρυθμού διαπραγματεύσεων με σκοπό να βρεθεί μια επιτυχημένη λύση σύντομα.

Ως προς τις διεργασίες του Brussels Group, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως «οι επαφές συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα», σημειώνοντας ότι αν και η ελληνική ομάδα δεν έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: