Χωρίς συμφωνία έχουμε πρόβλημα, λέει ο Σκουρλέτης, διαφωνία με Γιάνη για ΕΝΦΙΑ




Την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους δανειστές, καθώς αν μέχρι και τις 5 Ιουνίου δεν υπάρξει, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχετικά με τη συμφωνία ανέφερε ως καταληκτική ημερομηνία για σύναψή της είναι η 5η Ιουνίου.

«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό».

Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δείξει, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

Σχετικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε ότι θα παραμείνει, επικαλούμενος τα λόγια του Πρωθυπουργού, δηλαδή ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων».

«Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις σε μία διαπραγμάτευση, όπως αυτή που ζούμε» είπε ο Υπουργός, αναφέροντας σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: