Σαφές μήνυμα προς τους δανειστές ότι πρέπει και εκείνοι να προχωρήσουν σε υποχωρήσεις όπως έκανε και η Ελλάδα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως η κυβέρνηση μπορεί να έχει δείξει ευελιξία σε ορισμένα θέματα αλλά έχει ακόμα “κόκκινες γραμμές”.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για τον ΦΠΑ και την αγορά εργασίας. “Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την περικοπή συντάξεων.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του ασφαλιστικού αλλά όχι με όρους περικοπών αλλά με νέες αναλογιστικές μελέτες. Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση σεβάστηκε και σέβεται την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup και κάλεσε τους θεσμούς να πράξουν το ίδιο.

Στρέφοντας δε τα “πυρά” του κατά όσων κάνουν λόγο για έξοδο της χώρας από το ευρώ λέγοντας πως δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία για τη συμφωνία και τους κάλεσε να σιωπήσουν και να μην υψώνουν διαχωριστικές γραμμές.

Δίνοντας το περίγραμμα μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η συμφωνία για να αποτελεί έναν αμοιβαίο επωφελή συμβιβασμό, πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Να περιλαμβάνει έσοδα από μεταφορά των βαρών στον πλούτο. Όχι δηλαδή μέτρα που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και αναδιάρθρωση του χρέους και πακέτο επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης Αλέξης Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση δεν παρεκκλίνει από αυτό και θα το υλοποιήσει σε βάθος τετραετίας. Όπως εξήγησε η κυβέρνηση υπό συνθήκες ασφυξίας έκανε βήματα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ με τη ρύθμιση των 100 δόσεων δόθηκε η ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους αλλά και η δυνατότητα στα κρατικά Ταμεία να εισπράξουν χρήματα.

“Κάρφωσε” τη Ζωή μέσω… ΕΡΤ

Στέλνοντας μήνυμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου χωρίς να κατονομάζει για την καθυστέρηση στον ορισμό της συνεδρίασης της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας που θα κρίνει τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως έπρεπε ήδη να έχει λειτουργήσει, υπάρχει καθυστέρηση και ζήτησε να μην υπάρξει άλλη κωλυσιεργία.

Στο σημείο αυτό ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων διέκοψαν την ομιλία του πρωθυπουργού ωστόσο το θέμα δεν πήρε διαστάσεις μετά από παρέμβαση του προεδρείου.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: