“Αγαπώ πολύ τον Πούτιν, επισκέπτομαι πολύ συχνά την… ΕΣΣΔ”, δήλωσε ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Φωτογραφία el.wikipedia.org-
O Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία Valley Of Love, που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής τύπου, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον οποίο «αγαπάει πολύ» και την «ΕΣΣΔ ή μάλλον τη Ρωσία» την οποία επισκέπτεται συχνά.

«Ο Πούτιν, τον γνωρίζω καλά, τον αγαπώ πολύ, πηγαίνω πολύ συχνά στην ΕΣΣΔ ή μάλλον στη Ρωσία» δήλωσε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ προκαλώντας το μειδίαμα των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο ηθοποιός που έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα αφότου «αυτοεξορίστηκε» στο Βέλγιο για φορολογικούς λόγους, υπογράμμισε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία όπου η κυβέρνηση μάχεται με τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα, ενώ η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι τους παρέχει στήριξη.

«Είμαι όπως όλος ο κόσμος, σοκαρισμένος. Γνώριζα πολύ καλά τον Βίκτορ Γιούσενκο (σ.σ πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας) και λατρεύω τον ουκρανικό λαό, όμως οι συρράξεις δεν είναι δική μου δουλειά. Γνωρίζω ότι εάν η Κριμαία ήταν αμερικανική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Σκεφτείτε το» τόνισε ο Ντεπαρντιέ.

«Λατρεύω την Ουκρανία, την επισκεπτόμουν συχνά με τον Βίκτορ Γιούσενκο, και το βλέπω ακόμα ότι εκείνος δεν ήθελε ποτέ την εξουσία» προσέθεσε.

«Υπάρχουν τόσες εθνότητες στη Ρωσία, τόσα πράγματα, δεν ισχυρίζομαι ότι τα γνωρίσω ούτε θα γίνω ο εκπρόσωπος τύπου του τι γίνεται. Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν αγαπώ τις συγκρούσεις, καθώς προκαλούν τον θάνατο» ανθρώπων, είπε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο, Κάννες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal