Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται… Eπίθεση “Πυρήνων” στη δίκη της Χρυσής Αυγής (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)
Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής, τέταρτης, συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, όταν κρατούμενοι των «Πυρήνων» εισέβαλαν στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά το πανδαιμόνιο που ακολούθησε η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 4 Ιουνίου.

Το επεισόδιο συνέβη όταν κάποιοι από τους «Πυρήνες» που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και παρά την παρουσία αστυνομικών, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Μετά την επανάληψη της δίκης, η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το σημερινό συμβάν, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους, προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους αστυνομικούς «λάθος τους», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».

Ακολούθως πήρε τον λόγο άλλος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους» της άλλης πλευράς. Ο συνήγορος υποστήριξε όι τέσσερις συνάδελφοί του απότην υπεράσπιση, έχουν υποστεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη, βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια απο τη δικαστική αίθουσα.

Τον λόγο έλαβε, τότε, συνήγορος από την πολιτική αγωγή, ο οποίος φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

Η αιτία της νέας διακοπής προκάλεσε και το ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου Φύσσσα.

Το σημερινό επεισόδιο επιβεβαίωσε τις αρχικές ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από το πρωί για τη συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης εντείνονται, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες όπου την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Πανό διαμαρτυρίας και απειλητικά τηλεφωνήματα
Η δίκη επαναλήφθηκε και σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Αυτή τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έκλεισε η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα, ενώ στον Δήμο τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, εκτός των δημοτικών και νηπιαγωγείων πέριξ των φυλακών

Έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν νωρίτερα, καθώς σε γειτονική αίθουσα διεξάγεται η δίκη για την τρομοκρατία.

Θα επαναληφθεί στις 5 Ιουνίου, μετά από διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση συγγενών του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι φώναζαν στους κατηγορούμενους «να μείνετε εδώ να δικαστείτε»…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που συνεδρίαζε η δίκη της Χρυσής Αυγής, και περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων».

Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής άρχισε εκ νέου σήμερα το πρωί, εν μέσω νέων αντιφασιστικών διαδηλώσεων αλλά και αιτημάτων για μεταφορά της σε άλλο χώρο.

Έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ έως τώρα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal