Βρισκόμαστε σε πόλεμο για το μεταναστευτικό




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Συνταράχτηκε η Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας και του Βορρά. Πάνω από 1.600 συνάνθρωποί μας πνίγηκαν από την αρχή του έτους, πάνω από 20.000 έχουν πνιγεί τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα, με πάνω από 700 πνιγμένους, δημιούργησε συνειδησιακό πρόβλημα στους ιθύνοντες των Βρυξελλών.

Εκτακτη σύνοδος για να εφαρμοστεί το σχέδιο Μογκερίνι – Αβραμόπουλου. Αρχίζει ο πόλεμος της ΕΕ με τους δουλεμπόρους ψυχών. Βυθίσατε τα πλοία μεταφοράς στη Λιβύη, στην Τουρκία, στην Ισπανία και με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται θα λυθεί το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

Για τη Συμφωνία Σένγκεν και για το Δουβλίνο 2, που είναι η γενεσιουργός αιτία που η Μεσόγειος κατάντησε νεκροταφείο ψυχών, δεν γίνεται συζήτηση.

Είναι αλήθεια πως γίνεται πόλεμος οικονομικός και κατ’ επέκταση κοινωνικός, πολιτικός και πολιτιστικός. Οι άνθρωποι που πνίγονται θεωρούνται παράπλευρες απώλειες.

Για την ελίτ της Ενωμένης Ευρώπης είναι αριθμοί στους λογαριασμούς τους. Η λογική «πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι» δεν έχει να κάνει με την ανθρωπιστική αλληλεγγύη ούτε με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δημιουργεί παρακρούσεις και θα προκαλέσει συγκρούσεις. Οι λαοί της Ευρώπης μέχρι τώρα παρακολουθούν φοβισμένοι το μεταναστευτικό φαινόμενο που πάει πλέον να γίνει «φυσικό» φαινόμενο, το οποίο κανένας δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει.

500.000 άνθρωποι διωγμένοι από τις πατρίδες τους είναι έτοιμοι να «σαλτάρουν» από απέναντι.

Οι όμορες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης γίνονται και οι ίδιες πρόβλημα και οι σχέσεις οι γειτονικές διαταράσσονται. Οι χώρες του Νότου είναι αναγκασμένες να αντιδράσουν. Με τη Frontex και με τα ψίχουλα που δίνουν στις χώρες – πύλες εισόδου των μεταναστών δεν γίνεται τίποτε. Αυτή η Ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και πολιτικά. Εχει σαπίσει, οι λαοί της πρέπει να αφυπνιστούν και να αντιδράσουν.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό και καταλυτικό ρόλο.

Οι συνθήκες είναι έκτακτες και εξαιρετικές. Ζούμε μια μεταβατική περίοδο υψίστης ιστορικής σημασίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδέχεται το πλαίσιο που της ορίζουν ούτε να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ρευστότητας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η αλήθεια στον λαό μπορεί να λειτουργήσει επαναστατικά…

Δεν γίνεται με ημίμετρα διαχειριστικά να γλιτώσουμε από τη θηλιά που μας έχουν περάσει στον λαιμό. Η ρήξη είναι ταξικότατη και αναπότρεπτη, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι ψευδαισθήσεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν λύνει από μόνο του το πρόβλημα.

Οποιος περιμένει να τον σώσουν οι επαγγελματίες σωτήρες της πολιτικής ανοίγει από μόνος του τον λάκκο και πέφτει μέσα.

Μπορεί να είμαστε ο αδύναμος κρίκος, αλλά αυτό μπορεί να γίνει η δυναμική μας, καθότι εμείς δεν έχουμε να χάσουμε, εδώ που φτάσαμε, τίποτε περισσότερο, αυτοί όμως θα χάσουν πολλά και τη σταθερότητά τους. Η πολιτικογεωστρατηγική θέση μας είναι το πλεονέκτημά μας και μπορεί να τους αναγκάσει όχι απλώς σε συμβιβαστικές συμφωνίες, αλλά σε ριζικές ανατροπές. Η Μέση Ανατολή φλέγεται, η Αφρική δοκιμάζεται, και αυτοί που παίζουν με τους πολέμους και τους προκαλούν για τα συμφέροντά τους κινδυνεύουν και θα την πληρώσουν ακριβά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: