Βαρουφάκης: Θα ξαναπάω στα Εξάρχεια, δεν υπάρχει άβατο




Την πρόθεσή του να ξαναπάει στα Εξάρχεια εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, παρά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ ενώ δειπνούσε με την σύζυγό του και μια φίλη τους σε εστιατόριο της περιοχής.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε σοκαρισμένος, ωστόσο είπε ότι έφυγε ευχαριστημένος επειδή κατόρθωσε να μιλήσει με εκείνους που του επιτέθηκαν και να τους πείσει ότι θα ξαναπάει στα Εξάρχεια.

Όπως ανέφερε, επρόκειτο “για παιδιά θυμωμένα” που “νιώθουν την περιοχή δική τους” και “δεν θέλουν εκεί πολιτικούς”, ωστόσο τόνισε ότι “δεν υπάρχει άβατο”.

“Δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά”, επισήμανε.

Χαρακτήρισε, δε συγκινητική τη στάση της συζύγου του, η οποία, όπως περιέγραψε σε δήλωσή του για το περιστατικό, “σηκώθηκε όρθια και τον αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν” τον ίδιο.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Θανάσης Καρυάμης ανέφερε ότι “τουλάχιστον 40 άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατευθύνθηκαν προς το τραπέζι του υπουργού” και ότι “ένας από τους νεαρούς πέταξε ένα μπουκάλι στον τοίχο και ένας άλλος πήρε ένα ποτήρι από ένα τραπέζι και το πέταξε στον διάδρομο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “για τρία λεπτά τα πράγματα ήταν άγρια, σοκαριστικά”.

Δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι “οι νεαροί δεν είχαν σκοπό να χτυπήσουν ή να προπηλακίσουν τον υπουργό”. “Φώναζαν και του έλεγαν: ‘σήκω φύγε, τι δουλειά έχεις εσύ στα Εξάρχεια;”.

Μάλιστα ο κ. Καρυάμης αναφέρθηκε και στο τι έγινε όταν ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός τους σηκώθηκαν για να φύγουν.

“Όταν ανέβηκαν στη μηχανή τους και βάζοντας μπροστά ο κύριος Βαρουφάκης για να φύγει, κάποια από τα άτομα που παρέμειναν έξω από το μαγαζί τού μίλησαν επιθετικά και τότε ο Βαρουφάκης σταμάτησε, έσβησε τη μηχανή και κατεβαίνοντας απευθύνθηκε σε έναν από τους νεαρούς που φώναζαν και λέγοντάς του ‘θα με χτυπήσεις ή θέλεις να μιλήσουμε’; έπιασε κουβέντα για τουλάχιστον ένα τέταρτο. Άλλοτε με πιο οξύ και άλλοτε με πιο ήρεμο τρόπο. Μετά από λίγη ώρα και ενώ τα πράγματα είχαν σχετικά ηρεμήσει ανέβηκε στη μηχανή κι έφυγε”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΗΓΗ MEGATV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: