Το τουρκικό Ισλάμ σε μια υποχώρηση έναντι… του χαρτιού υγείας!




Φαίνεται γελοίο; Ίσως. Όμως δεν είναι, όχι στην Τουρκία του Ερντογάν, τουλάχιστον, η οποία μπορεί πλέον να καυχάται πως έσωσε την ανθρωπότητα από ένα κολοσσιαίο, κατά τα φαινόμενα και δυσεπίλυτο βεβαίως-βεβαίως, πρόβλημα.

«Φετβά» (fatwa) εξέδωσε η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, βάσει του οποίου επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να χρησιμοποιούν… χαρτί υγείας! Υπογραμμίζει πάντως πως βασικά οι «πιστοί» πρέπει να χρησιμοποιούν κυρίως νερό…

Για να συμμετέχει ένας «πιστός» στην προσευχή πρέπει το σώμα του, τα ρούχα του να είναι καθαρά, όπως και ο τόπος της προσευχής, στον οποίο δεν πρέπει να υπάρχουν ακάθαρτα αντικείμενα. Για αυτό, αναφέρει το διάταγμα, πρέπει να προτιμάται το νερό.

Αν δεν μπορεί να βρεθεί νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά. Αν και κάποιες θρησκευτικές πηγές θεωρούν το χαρτί όχι κατάλληλο υλικό, καθώς το χαρτί υπάρχει για να γράφουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση του χαρτιού υγείας», αναφέρεται στο φετβά. Τεράστιες σοφίες, συμβολή στην πρόοδο της ανθρώπινης διανόησης, χωρίς αμφιβολία.

Επίσης σε άλλη ανακοίνωση, η αρχιμουφτία της Τουρκίας αναφέρει πως οι άνθρωποι που ζητιανεύουν για χρήματα, πέραν των άμεσων αναγκών τους, «ζητούν την κόλαση». Ζητιάνοι μπορούν μόνο να είναι όσοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, πέραν της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στα τέλη Μαρτίου η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων, είχε ανακοινώσει πως αν και οι «πιστοί» απαγορεύονται να πίνουν αλκοόλ, εντούτοις επιτρέπεται να χρησιμοποιούν προϊόντα καθαριότητας που περιέχουν αλκοόλ.

Ωστόσο αν κάποιος καθαρίσει το σπίτι του με τέτοια προϊόντα, πρέπει να το καθαρίσει και πάλι, με μη αλκοολούχα καθαριστικά, πριν προσευχηθεί σε αυτό. Εμείς το είπαμε, πρόκειται για τεράστιους εγκεφάλους.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: