Το “υψηλού επιπέδου” παιγνίδι της Λευκωσίας με το Ισραήλ…




Λευκωσία: Διπλό μήνυμα θέλησε να στείλει η κυπριακή κυβέρνηση Λευκωσία μέσα από την άτυπη μεν αλλά ουσιαστική δε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ στην εξοχική κατοικία του Τροόδους.

Πρώτον, η Λευκωσία έδειξε πως στα θέματα ενέργειας δεν κάνει κανένα βήμα προς τα πίσω και συνεχίζει απρόσκοπτα. Δεύτερον, οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν είναι περιστασιακές αλλά αντίθετα αναβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε σήμερα, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, γεύμα στον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Lieberman, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Lieberman συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης τους, ζητήματα που αφορούν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, η οποία προγραμματίζεται μετά το σχηματισμό Κυβέρνησης στη χώρα, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς το Ισραήλ δεν επιθυμεί να ελέγχει την Κύπρο η Τουρκία, όπως θα συμβεί στην περίπτωση που οι πολίτες υποστηρίξουν στο δημοψήφισμα τη φιλοτουρκική και ρατσιστική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: