Τη “φιλία” της δείχνει …έμπρακτα η Άγκυρα με κάθε ευκαιρία: Παραβιάσεις στο Αιγαίο




Όλα θα μπορούσαν να είναι «μέλι-γάλα» με την Τουρκία, με μόνο μία απλή προϋπόθεση: Την απόλυτη υποταγή της Ελλάδας στην οπτική της Άγκυρας σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα. Αυτό προσπάθησαν να περάσουν ως μήνυμα προς την ελληνική ηγεσία οι Τούρκοι δια μια εκ των πιο γνωστών και δοκιμασμένων μεθόδων…

Όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου F-16, εισήλθε στις 14:44 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ νήσου Λήμνου και νήσου Λέσβου. Τα δύο αεροσκάφη του σχηματισμού αποσπάστηκαν και κινούμενα με νότια κατεύθυνση πραγματοποίησαν υπερπτήσεις ως ακολούθως:

>στις 15:14 υπέρπτηση άνωθεν νησίδας Κίναρο στα 26.000 πόδια
>στις 15:20 υπέρπτηση άνωθεν νησίδας Λεβίθα στα 23.000 πόδια

Από τον παραπάνω σχηματισμό, τα τέσσερα αεροσκάφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:26 βορείως της νήσου Λέσβου και τα δύο αεροσκάφη στις 15:40 νοτίως της νήσου Xίου.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

— Στρατόπεδα και φυλάκια στον νομό Έβρου και στη Λήμνο πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θα ανταλλάξει ευχές, από το πρωί, με στρατευμένους στο Ορμένιο, του Κήπους και την Αλεξανδρούπολη. Μετά το μεσημέρι θα βρεθεί στη Λήμνο όπου θα ευχηθεί για το Πάσχα στους αεροπόρους και τους στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

— Την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Τόσκας για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει της εορτής του Πάσχα. Τον κ. Τόσκα συνόδευαν ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: