Με τον Γιάνη Βαρουφάκη να παίζει τον ρόλο του «λαγού» που έχει συγκεντρώσει τα πυρά όλης της Ευρώπης, εκτονώνοντας ενδεχομένως τις αντιδράσεις που κατευθύνονται σε έναν προσωποποιημένο στόχο, όπως φάνηκε από την απομόνωση που βίωσε στο Eurogroup της Λετονίας, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιχειρούν να τον παρακάμψουν, στρεφόμενοι στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν οι Financial Times.

Το δημοσίευμα, αναπαράγοντας τα περί απομόνωσης Βαρουφάκη που έχουν δημοσιευτεί μετά το πέρας του Eurogroup της Παρασκευής, υποστηρίζει ότι οι αξιωματούχοι επιθυμούν να παρακάμψουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και να στραφούν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους της ευρωζώνης που επικαλούνται οι FT, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα για να βελτιωθεί κάπως το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το «σφυροκόπημα» του Γιάνη Βαρουφάκη στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που προκαλεί η μαχητική στάση του κ. Βαρουφάκη, είναι το γεγονός ότι ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στη Ρίγα της Λετονίας να οδηγήσουν σε παραγκωνισμό του υπουργού και στην ανάληψη ενεργότερου ρόλου από τους Αλ. Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: