“Συλλάβετε τον Θάτσι”: Ο εισαγγελέας της Σερβίας για τον Κοσοβάρο αντιπρόεδρο!




Στη Σερβία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ ένταλμα σύλληψης του Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ο αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου εισαγγελέας της Σερβίας Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, σχολιάζοντας την είδηση για ενδεχόμενη επίσκεψη, στο Βελιγράδι, του ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), “η έρευνα για τον Θάτσι βρίσκεται σε αναστολή και αυτό διότι δεν είναι προσιτός στις σερβικές ανακριτικές αρχές […] παρ’ όλα αυτά το ένταλμα σύλληψης είναι σε ισχύ και εάν εμφανιστεί εδώ, μπορεί να συλληφθεί”, δήλωσε στην εφημερίδα “Blic” (Μπλιτς) του Βελιγραδίου ο Σέρβος εισαγγελέας, ο οποίος και χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κ. Βούκτσεβιτς υπενθύμισε ότι “η κεντρική διεύθυνση της Ίντερπολ απέσυρε το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι σερβικές αρχές για τον Θάτσι και έτσι δεν μπορεί να συλληφθεί σε άλλη χώρα, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν ισχύει για τη Σερβία, όπου συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα των ύποπτων για εγκλήματα πολέμου”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι κλήθηκε από Μη Κυβερνητική Οργάνωση να συμμετάσχει σε πάνελ, με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, που διοργανώνεται στις 24 Απριλίου, στο Βελιγράδι, και όπως ανακοινώθηκε από την Πρίστινα, αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς τάχθηκε κατά της επίσκεψης Θάτσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η συνάντηση δεν οργανώνεται από τη σερβική κυβέρνηση, εγώ δεν σκοπεύω να συμμετάσχω και δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να έρθει ο Χασίμ Θάτσι στο Βελιγράδι”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: