Ένα πασίγνωστο σενάριο (η λέξη να τονιστεί και να υπογραμμιστεί) που έχει συζητηθεί ανά περιόδους ευρύτατα στην Ελλάδα, ανακάλυψε όψιμα η γνωστή γερμανική εφημερίδα Bild, κάνοντάς το «σημαία» με στόχο να δημιουργήσει νέο θέμα εκεί που δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς ώρας.

Το σενάριο λοιπόν των πρόωρων εκλογών επαναφέρει, στο τραπέζι, σύμφωνα με την Ημερησία, η γερμανική «Bild», σε μία ακόμη νέα πρόκληση, τονίζοντας ότι η Αθήνα εξετάζει αυτή τη λύση «εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων αλλά και σοβαρών μεταρρυθμίσεων».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματός του.

Η «Bild» προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αποδίδοντας τους ισχυρισμούς της σε δηλώσεις Ελληνα υπουργού που βεβαίως δεν κατονομάζει.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενείται και δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: