Η «Δημοκρατία αλά Τούρκα» σε όλο το ισλαμοσυντηρητικό της «μεγαλείο» τροφοδοτεί με άλλη μια σοκαριστική για δημοκρατικά κράτη είδηση, αφού οι «ανοχές» του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν βελτιώνονται ούτε όταν ο διαφωνών, σε υψηλούς τόνους έστω, είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος και καταδικάστηκε!

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε χθες σε πρόστιμο – αποζημίωση ύψους 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 3.500 ευρώ), τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος δηλαδή της τουρκικής αντιπολίτευσης!

Η αποζημίωση μάλιστα θα καταβληθεί στον πρόεδρο της χώρας Ερντογάν, καθώς η τουρκική Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης τον εξύβρισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον Ιανουάριο του 2013. Για την Ιστορία αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ερντογάν ζητούσε αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών…

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναφερθεί στα σκάνδαλα διαφθοράς του Ερντογάν και της κυβέρνησής του και αντί να απολογηθεί ο Ερντογάν που είχε πιαστεί «με το αρνί στον ώμο», βρίσκεται καταδικασμένος ο πολιτικός του αντίπαλος! Η δε υπόθεση κατέληξε στο αρχείο, παρότι τα σχόλια αφορούσαν υποκλοπές που ενέπλεκαν ευθέως την οικογένεια Ερντογάν και τον στενό πολιτικό του κύκλο, σε δωροληψία ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τούτων λεχθέντων, μόνο ως πικρό «αστείο» αντιμετωπίζεται η αγόρευση του συνηγόρου του Κιλιτσντάρογλου, Τζελάλ Τσελίκ, ο οποίος και είχε ζητήσει την απαλλαγή του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές βασίζονταν σε «αποδεδειγμένα γεγονότα» και εξυπηρετούσαν «το κοινό συμφέρον».

Σχολιάζοντας την απόφαση, μόλις είχε επιστρέψει από το Ιράν, ο Ερντογάν δικαιολόγησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν τις δικαστικές διώξεις με μια φοβερή και τρομερή δήλωση: «Θεωρώ τον εαυτό μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο και λέω στους δικηγόρους μου “αυτό δεν είναι κριτική, όταν αυτό γίνεται προσβολή, κάντε ό,τι προβλέπει ο νόμος”»…

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: