Πρόοδος αλλά χωρίς αποτέλεσμα στο EWG για την Ελλάδα




Στις συνομιλίες του Brussels Group – των τριών θεσμών, δηλαδή, και των ελληνικών αρχών – έχει επιτευχθεί πρόοδος και σύγκλιση απόψεων, αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Αυτό ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group με τηλεδιάσκεψη, το οποίο εξέτασε και πάλι το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά υπέβαλε στο EWG εκ νέου έγγραφο 27 σελίδων με μεταρρυθμίσεις, το οποίο διέρρευσε πάραυτα στους ¨Φαϊνάνσιαλ Τάιμς¨.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ δεν προέβη σε κάποια πρόβλεψη για το πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο το ελληνικό ζήτημα να εξετασθεί απευθείας στο άτυπο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα στις 24 Απριλίου.

“Σημειώσαμε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και σύγκλιση τις τελευταίες ημέρες, αλλά υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να καταλήξουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του μέρους της διαδικασίας, η οποία είναι μια συνολική λίστα με μέτρα, που θα αποτελέσουν τη βάση – και θα είναι μια αξιόπιστη οπτική – για μια επιτυχή ολοκλήρωση,τελικά, της επανεξέτασης, που εξακολουθεί να είναι ο στόχος μας”, είπε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Ειρήνη Καρανασοπούλου, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: