Προεδρική δέσμευση για παραμονή στο ευρώ, στη συνάντηση με Θεοδωράκη
Στην αναγκαιότητα συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είπε πως εάν απαιτηθεί θα κινηθεί στο όριο των αρμοδιοτήτων του για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Έκανε λόγο για ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες, χρειάζονται κρίσιμες αποφάσεις και όχι απερισκεψίες, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα».

Στη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα, στo πλαίσιo των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής του «Ποταμιού».

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι απόψεις του συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επισημάνσεις του και ειδικότερα για την τρίτη, υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών σημειώνοντας, ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. «Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Μιχάλης Μιχαήλ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal