Πούτιν-Ολάντ σε Αναστασιάδη: “Θα βοηθήσουμε στην επίλυση του Κυπριακού”




Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι εξέφρασαν βούληση και ετοιμότητα να βοηθήσουν στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού. Οι συναντήσεις έγιναν στο Ερεβάν στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επαφές του προέδρου Αναστασιάδη με τους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας, νοουμένου ότι οι δύο αυτές χώρες είναι Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης διμερείς επαφές με τους Προέδρους της Αρμενίας και της Σερβίας.

Ο Κύπριος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων, επεσήμανε ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αναγνώρισε τη γενοκτονία, τόνισε ότι ήρθε ο καιρός που πρέπει να αναγνωριστούν τα ιστορικά γεγονότα και να ανοίξει ο δρόμος για εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: