Ο Ταγίπ αδειάζει το νέο κατοχικό ηγέτη: Ο Ακιντζί δεν θα κάνει του κεφαλιού του




Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  επιστρέφοντας στην Τουρκία έκανε δηλώσεις εν πτήσει με τις οποίες επιτέθηκε εκ νέου στον Μουσταφά Ακιντζί.

«Ο Μουσταφά Ακκιντζί προφανώς δεν θα διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις κάνοντας του κεφαλιού του, θα το κάνει σε συντονισμό με την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν ανέφερε: «Φτάνει αυτοί να καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, σε συμβιβασμό. Αλλά πρέπει να μην ξεχνούν ότι υπάρχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις εδώ. Αυτές οι εγγυήτριες δυνάμεις δεν κηρύχθηκαν μάταια. Πρέπει εδώ να δούμε κάτω από ποιους όρους διεξάγονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, να γνωρίζουμε.

Ο κ. Ακκιντζί προφανώς δεν θα διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις κατά του κεφαλιού του, θα το κάνει σε συντονισμό με την Τουρκία».

ΑΓΚΥΡΑ: Πρώτα στην Τουρκία και μετά Αναστασιάδη – Νέος Τ/Κ διαπραγματευτής ο Αχμέτ Σοζέν

Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Αναστασιάδης. Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται πως αύριο Παρασκευή ή Σάββατο πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία ο Μουσταφά Ακιντζί (Γενί Ντουζέν).

Όπως γράφει η εφημερίδα, δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε επισήμως ακόμη αλλά σύμφωνα με δική της πληροφόρηση αύριο ή το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον Τούρκο Πρόεδρο, μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή τους.

Στην Τουρκία, η εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει πως μετά τη επίσκεψη του Μουσταφά Ακκιντζί στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Εξάλλου, τον Τ/κ καθηγητή Αχμέτ Σοζέν θα τοποθετήσει διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς ο Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με δημοσίευμα της Κίπρις Ποστασί που γράφει ότι η τριακονταμελής διαπραγματευτική ομάδα αρχίζει να διαμορφώνεται. Όπως αναφέρεται, νέα “υφυπουργός προεδρίας” θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί. Και οι δύο είναι γνωστοί για τις θέσεις τους “υπέρ της λύσης του Κυπριακού”.

Η Κίπρις Ποστασί επισημαίνει ότι σε δήλωση στην εφημερίδα και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την διαπραγματευτική του ομάδα ο νεοκλεγείς Μουσταφά Ακιντζί είχε πει ότι υπάρχει μια ομάδα 30 ατόμων με την οποία έχει δουλέψει. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και από το παρελθόν, αλλά και εντός της “κυβέρνησης”, όπως ανέφερε. Θα τα αξιολογήσουν όλα τα αυτά, είπε, και θα καταλήξουν αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: